Ekosaippua vai raastinrauta?

Ihanat, ihanat kotimaiset suolasaippuat! Ne ovat kauniita, ne tuoksuvat ihanalta, ne ovat luonnollisia ja ekologisia.
Rustiikkisten suolasaippuoiden mukana saa luonnollisen kuorinnan, joka on... niin mitä? Ihana vai kamala?
Jos iho kestää, suolakiteiden ihoa kuoriva ominaisuus on helppo ja luonnollinen tapa syväpuhdistaa ihoa. Aina iho ei kuitenkaan ole kovin vastaanottavaisessa tilassa (tilapäisesti tai pysyvästi) niin karkealle puhdistustavalle ja suolasaippua saattaa hellän kuorinnan sijaan tuntua raastinraudalta iholla.
Onko sulla kenties samanlainen kokemus, tai tiedätkö jonkun, jolla on?
Tiedän harmillisen monta ihmistä, jotka tästä edellä mainitusta syystä ovat ensimmäisen kokeilun jälkeen hylänneet ekologiset palasaippuat kokonaan.
Siksi tarjoan kolme vinkkiä, joiden avulla voit jatkaa (tai aloittaa uudelleen) kotimaisten ja ekologisten palasaippuoiden käytön ilman tunnetta raastinraudasta.
1. Valitse hienokiteinen suolasaippua.
Suolakiteiden koko on hyvin ratkaisevassa asemassa siinä, kuinka karhealta saippua tuntuu iholla. Saippua saattaa alkuun tuntu sileältä ja pehmeältä, kunnes pinta kuluu ja uusi kerros suolakiteitä nousee pintaan. Hienokiteistä suolaa sisältäviä saippuoita ovat esimerkiksi Villipuron Kinos ja Okra -suolasaippuat.
2. Vältä suoraa kosketusta saippuapalan ja ihon välillä
Hiero saippuaa käsiesi välissä ja palauta saippua asetilleen. Etenkin runsaasti vaahtoavilla saippuoilla tämä vaihtoehto on luultavasti helpoin ratkaisu. Toinen vaihtoehto on käyttää saippuaa saippuapussin läpi (näitä tulossa meille syksyllä). Kasvojen puhdistuksessa saippuaa voi hieroa kasvoille myös esimerkiksi kestovanulapun avulla.
3. Valitse suolatokiteetön palasaippua
Huh, meinasin jo kirjoittaa suolaton. Ei aivan! Catteco Herkkis Saippuapala sisältää kyllä suolaa, mutta tässä saippuassa suola on kokonaan liuenneessa muodossa, eikä siinä siis ole sellaisia suolakiteitä, jotka voisivat raapia ihoa.
Itse suola ei saippuoissa ole turha täyteaine, eikä niiden tarkoitus ole puhdistaa ihoa raapimalla koko orvaskesi pois, vaikka herkkäihoisesta saattaa joskus siltä tuntua. Herkkäihoiselle saattaa myös kuulostaa ironiselta, että suolan tarkoitus saippuassa onkin sitoa ihoon kosteutta sekä parantaa ihon yleistä hyvinvointia suolan sisältämien mineraalien avulla. Siksi myös kohdassa 3. mainittu Herkkis Saippuapala sisältää suolaa.
Toivottavasti näiden vinkkien avulla myös sinä voit jatkaa ihanien palasaippuoiden käyttämistä.
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.